PRIVACYBELEID

Bij DEX Rolling Cargo streven we ernaar gebruikers een veilige en betrouwbare browse-ervaring te bieden. Om dit te bereiken, hebben we het huidige privacybeleid geïmplementeerd in overeenstemming met de beveiligingsmaatregelen die vereist zijn door de Organieke Wet 3/2018 van 5 december, betreffende de Bescherming van Persoonsgegevens en de Garantie van Digitale Rechten, evenals met de Europese Verordening inzake de Bescherming van Persoonsgegevens 679/2016 van 27 april, betreffende de bescherming van personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en de vrije beweging van die gegevens. Dit alles gebeurt met als doel uw privacy te waarborgen en transparant te zijn in ons gebruik van uw gegevens.

Zoals vermeld in de Juridische Kennisgeving [voeg link toe in het onderstreepte gedeelte], is de entiteit achter deze website:

DEX RC B.V.

BTW-ID: NL860984023B01

Adres: Stationsplein 45, A2-206, in Rotterdam (Postcode 3013AK)

Contact E-mail: roro@dexrc.com

Telefoon: (+31) 615 376 605

Voor vragen of zaken met betrekking tot dit privacybeleid kunnen gebruikers DEX RC contacteren via het hierboven vermelde e-mailadres of fysieke adres.

1. In welke secties van de website worden persoonsgegevens verzameld?

Via het contactformulier in de sectie ‘Contact’ van het contactformulier worden gebruikers gevraagd de verplichte velden in te vullen met hun naam en e-mailadres voor contactdoeleinden.

Via het registratieformulier moeten gebruikers in dit formulier de volgende gegevens verstrekken voor een effectieve registratie op het platform: naam, achternaam, stad, provincie, werkplek (kliniek of ziekenhuis), telefoonnummer en e-mailadres.

Via sociale media kan DEX RC gegevens verzamelen van het profiel van de gebruiker op sociale mediaplatforms die door DEX RC worden gebruikt, zoals gedetailleerd in sectie 10 van dit beleid.

Via zakelijke e-mails kunnen gebruikers via de zakelijke e-mailadressen: roro@dexrc.com, schrijven en/of informatie aanvragen die zij nodig achten om twijfels over de aangeboden diensten of over de werking van de website of het privacybeleid op te helderen.

2. Doel en/of intentie bij het verzamelen van gegevens

Het doel van het verzamelen van gegevens in alle bovengenoemde secties is om direct en persoonlijk contact met de gebruikers te onderhouden. De gegevens zullen worden gebruikt om vragen of aangevraagde informatie te beantwoorden, hun verzoeken te beheren en een ervaring te bieden die voldoet aan de hoogste normen.

Het e-mailadres dat door de gebruiker wordt gebruikt om DEX RC’s zakelijke e-mailadressen te contacteren, zal worden gebruikt om informatie te verstrekken met betrekking tot de ingediende vragen of zorgen.

Onder geen enkele omstandigheid ontvangt de gebruiker informatie van derden zonder voorafgaande kennisgeving en expliciete toestemming, in overeenstemming met de Europese regelgeving. Bovendien zullen er geen internationale overdrachten van hun persoonsgegevens plaatsvinden.

Daarnaast kunnen hun gegevens worden gebruikt voor advertentie- en commerciële prospectiedoeleinden, als de gebruiker op het aangegeven moment uitdrukkelijk toestemming geeft.

3. Gebruik van persoonsgegevens en commerciële doeleinden

DEX RC informeert haar gebruikers dat de persoonsgegevens die zij verstrekken zullen worden verwerkt voor de doeleinden zoals uiteengezet in punt 1, die als volgt zijn gespecificeerd:

  1. Verzoeken of vragen van gebruikers adresseren en oplossen.
  2. Gebruikers informeren over updates op de DEX RC-website.
  3. Informatie sturen die als interessant voor de gebruiker wordt beschouwd.
  4. Gebruikers informeren over promotionele overeenkomsten die DEX RC is aangegaan met bedrijven, professionals en/of samenwerkende verenigingen om bepaalde functionaliteiten op het platform aan te bieden aan degenen die deze al hebben aangeschaft.
  5. Toegang verlenen tot opties die registratie vereisen.
  6. Commerciële communicatie versturen, promotionele activiteiten of campagnes uitvoeren, geïdentificeerd als directe marketingacties.

Gebruikers worden geïnformeerd over hun gegevens als volgt: (i) hun gegevens zullen niet worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor zij op dat moment uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven of zoals vastgesteld in dit beleid; (ii) alle informatie wordt opgeslagen op een onafhankelijke, veilige server.

Gebruikers worden gewaarschuwd dat de informatie die zij via het platform verstrekken hun nationaliteit, etniciteit, geslacht, leeftijd of andere aspecten van hun privéleven kan onthullen of anderen kan laten afleiden. Door deze informatie vrijwillig te verstrekken via enig middel van het platform, accepteren gebruikers uitdrukkelijk en vrijwillig dit Privacy- en Gegevensbeschermingsbeleid.

4. Informatie delen met derden

DEX RC kan persoonsgegevens van gebruikers onder bepaalde omstandigheden met derden delen, waaronder:

  1. Dienstverleners: Gegevens delen met vertrouwde dienstverleners die DEX RC helpen bij het beheren van het platform of het leveren van diensten. Deze dienstverleners zijn verplicht de vertrouwelijkheid van de informatie te waarborgen en mogen deze niet voor andere doeleinden gebruiken.
  2. Wettelijke Verplichtingen: Gegevens delen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of te reageren op wettige verzoeken van overheidsinstanties.
  3. Zakelijke Overdrachten: Gegevens delen in het geval van een fusie, overname of verkoop van activa waarbij DEX RC betrokken is, waarbij de gegevens worden overgedragen als onderdeel van de transactie. Gebruikers worden op de hoogte gesteld van dergelijke veranderingen en de keuzes met betrekking tot hun informatie.
  4. Toestemming van de Gebruiker: Gegevens delen met derden wanneer gebruikers uitdrukkelijke toestemming geven of het platform instrueren om hun informatie te delen.

Het is belangrijk op te merken dat de persoonsgegevens van gebruikers niet verkocht, verhuurd of geleased zullen worden aan derden zonder uitdrukkelijke toestemming. DEX RC zorgt voor maatregelen om de privacy en de gegevensbeschermingsrechten van gebruikers te waarborgen bij het delen van informatie met derden.

5. Juridische Basis: Uitdrukkelijke Toestemming voor de Verwerking van Uw Gegevens

5.1. Toestemming van Personen

In overeenstemming met de vereisten van de Organieke Wet 3/2018 van 5 december over de Bescherming van Persoonsgegevens en de Garantie van Digitale Rechten, en de Europese Verordening inzake Gegevensbescherming 679/2016, en volgens het interne beleid van het bedrijf, moeten gebruikers telkens wanneer zij persoonsgegevens indienen, hun uitdrukkelijke toestemming geven door het selectievakje onderaan elk formulier waar hun gegevens worden verzameld aan te vinken. Evenzo, wanneer zij schrijven naar contact-e-mails of via andere middelen die zijn ingeschakeld voor specifieke functionaliteiten van het platform, accepteren zij uitdrukkelijk dat hun gegevens kunnen worden verzameld voor het doel of verzoek dat zij hebben aangegeven. Door dergelijke acties te ondernemen, geven zij ondubbelzinnig hun toestemming voor DEX RC om hun gegevens te verwerken volgens de doeleinden vermeld in de voorgaande secties.

Gebruikers garanderen dat de persoonsgegevens die aan DEX RC worden verstrekt juist zijn en verplichten zich om eventuele wijzigingen door te geven.

De toestemming van gebruikers voor de verwerking van hun gegevens voor de doeleinden uiteengezet in dit beleid is altijd herroepbaar, zonder terugwerkende kracht, in overeenstemming met de geldende wetgeving. Daarom hebben zij het recht om hun toestemming op elk moment in te trekken, zonder de rechtmatigheid van de verwerking op basis van hun eerdere toestemming te beïnvloeden, met gebruikmaking van de middelen die zijn voorzien in sectie 6 van deze juridische tekst.

5.2. Toestemming van Rechtspersonen of Professionals voor Gegevensverwerking

Er wordt geïnformeerd dat als gebruikers handelen namens een rechtspersoon of als onafhankelijke professional, zij toestemming geven voor het ontvangen van informatie die verband houdt met de gecontracteerde diensten of commerciële informatie op passende momenten door deze privacyverklaring te accepteren. Wanneer zij informatie aanvragen met betrekking tot DEX RC via de op de website vastgestelde kanalen, kunnen hun gegevens ook worden verwerkt voor commerciële doeleinden en het verzenden van elektronische communicatie wanneer zij dit hebben toegestaan via de ingeschakelde opties.

Evenzo is de toestemming van gebruikers voor de verwerking van hun gegevens voor de in dit beleid vastgestelde doeleinden altijd herroepbaar, zonder terugwerkende kracht, in overeenstemming met de geldende wetgeving. Daarom hebben zij het recht om hun toestemming op elk moment in te trekken, zonder de rechtmatigheid van de verwerking op basis van hun eerdere toestemming te beïnvloeden, met gebruikmaking van de middelen die zijn voorzien in sectie 6 van deze juridische tekst.

6.Rechten op Toegang, Rectificatie, Verwijdering, Bezwaar, Overdraagbaarheid, Vergeten, en Beperkingen in Verwerking

De Organieke Wet 3/2018 van 5 december over de Bescherming van Persoonsgegevens en de Garantie van Digitale Rechten, en de Europese Verordening inzake Gegevensbescherming 679/2016, hebben een reeks wettelijke garanties geïmplementeerd die gebruikers in staat stellen hun rechten en acties met betrekking tot de verwerking van hun gegevens uit te oefenen.

DEX RC biedt deze wettelijke garantie, zodat gebruikers op elk moment en/of wanneer zij dit gepast achten, hun rechten op Toegang, Rectificatie, Verwijdering, Bezwaar, Overdraagbaarheid, Vergeten en Beperkingen in Verwerking kunnen uitoefenen door te schrijven naar het aangewezen contact-e-mailadres: roro@dexrc.com.

Het is echter belangrijk voor de gebruiker om te weten dat de informatie die zij via enig middel met anderen hebben gedeeld zichtbaar kan blijven, en DEX RC sluit enige verantwoordelijkheid uit met betrekking tot het verwijderen van deze informatie.

Eveneens heeft DEX RC geen controle over de zoekmechanismen van derden, die bepaalde informatie van het openbare profiel kunnen bevatten die is verwijderd maar nog steeds op internet bestaat door herverdeling. In dergelijke gevallen wordt aangeraden dat de gebruiker direct contact opneemt met de verantwoordelijke entiteiten van die platforms om verwijdering of het uitoefenen van het recht om vergeten te worden aan te vragen.

Het volgende legt kort elk van de rechten uit die kunnen worden uitgeoefend:

  • Toegang: Dit recht stelt de gebruiker in staat te weten welke persoonsgegevens worden verwerkt; het doel, de herkomst of mogelijke overdracht aan derden.

  • Rectificatie: Dit staat toe de persoonsgegevens die onjuist of onvolledig zijn te wijzigen, door te specificeren welke gegevens gewijzigd moeten worden in het verzoek.

  • Verwijdering: Dit staat toe de persoonsgegevens die ongepast of overmatig zijn te verwijderen.

  • Bezwaar: Dit maakt het mogelijk voor de gebruiker om bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens voor bepaalde doeleinden, zoals advertenties en commerciële prospectie, of wanneer een dergelijke verwerking gericht is op het nemen van een beslissing over de gebruiker die uitsluitend is gebaseerd op geautomatiseerde verwerking van hun persoonsgegevens.

  • Overdraagbaarheid: Gebruikers kunnen hun persoonsgegevens ontvangen in een gestructureerd, veelgebruikt en machineleesbaar formaat en deze overdragen aan een andere verwerkingsverantwoordelijke, waar technisch mogelijk.

  • Vergeten: Dit stelt de gebruiker in staat om het verzoek tot verwijdering van persoonsgegevens zonder onredelijke vertraging te doen onder specifieke omstandigheden, bijvoorbeeld illegale verwerking van gegevens of wanneer het doel dat de verwerking of verzameling heeft gemotiveerd, is verdwenen.

  • Beperkingen in Verwerking: In het algemeen, in gevallen waarin het onduidelijk is of persoonsgegevens moeten worden verwijderd, kan het recht op beperking van de verwerking worden uitgeoefend. Dit recht bestaat in de volgende gevallen: (i) wanneer de nauwkeurigheid van de gegevens twijfelachtig is, (ii) wanneer de gebruiker niet wil dat de gegevens worden verwijderd, (iii) wanneer de gegevens niet langer nodig zijn voor het oorspronkelijke doel maar niet kunnen worden verwijderd om juridische redenen, (iv) wanneer de beslissing om bezwaar te maken tegen verwerking in behandeling is. De beperking betekent dat persoonsgegevens alleen (behalve voor bewaring) kunnen worden verwerkt met de toestemming van de gebruiker voor het formuleren, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen, ter bescherming van de rechten van een andere natuurlijke of juridische persoon, of om redenen van algemeen belang van de EU of een specifieke lidstaat van de EU. De gebruiker moet worden geïnformeerd voordat een dergelijke beperking wordt opgeheven.

Daarnaast heeft de gebruiker het recht om een klacht in te dienen bij de bevoegde toezichthoudende autoriteit als zij van mening zijn dat de verwerking van persoonsgegevens betreffende hen de bepalingen van de gegevensbeschermingswetgeving en -regelgeving schendt, onverminderd enig ander administratief beroep of juridische actie.

Ook wordt geïnformeerd dat gegevensverwerking niet gericht zal zijn op het nemen van beslissingen over de informatie van de gebruiker uitsluitend op basis van geautomatiseerde verwerking—geautomatiseerde beslissingen—met inbegrip van profilering, d.w.z. het omvat geen geautomatiseerde profilering (zonder menselijke tussenkomst) van de persoonsgegevens van de gebruiker om persoonlijke aspecten met betrekking tot hen te evalueren, zoals het analyseren of voorspellen van aspecten met betrekking tot economische situaties, gezondheid, persoonlijke voorkeuren of interesses, betrouwbaarheid, gedrag, of de situatie van het individu, voor zover dit juridische gevolgen voor hen heeft of hen aanzienlijk beïnvloedt. In elk geval zou dit alleen van toepassing zijn wanneer wettelijk vereist en dergelijke verwerking zou onderhevig zijn aan passende waarborgen, waaronder specifieke informatie aan de betrokkene en het recht op menselijke tussenkomst, indien nodig; ook het recht om hun mening te uiten, een uitleg te ontvangen van de beslissing die is genomen na dergelijke evaluatie, en om de beslissing aan te vechten wanneer dat gepast is.

7. Wettelijke Leeftijd

Om een gebruiker van de website te zijn, is het noodzakelijk om de wettelijke leeftijd te bereiken. Daarom moet de gebruiker ouder zijn dan 18 jaar.

8. Beveiligingsmaatregelen bij Gegevensverzameling

Om de veiligheid op het platform te waarborgen, is er een beveiligingssysteem geïntegreerd om de vertrouwelijkheid en integriteit van de door gebruikers via de in punt 1 genoemde middelen verzonden of verzamelde gegevens te handhaven.

DEX RC handhaaft de noodzakelijke veiligheidsniveaus die worden vereist door de Organieke Wet 3/2018 van 5 december, betreffende de Bescherming van Persoonsgegevens en de Garantie van Digitale Rechten, en de Europese Verordening Gegevensbescherming 679/2016 van 27 april. Er zijn alle technische middelen ingezet om verlies, misbruik, wijziging, ongeautoriseerde toegang en diefstal van de door de gebruiker via het platform verstrekte gegevens te voorkomen.

De gebruiker begrijpt, accepteert en erkent dat beveiligingsmaatregelen op internet niet onfeilbaar zijn. Daarom is de gebruiker verplicht om de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen te nemen om de juistheid van de website waar ze hun gegevens invoeren te vertrouwen. DEX RC zal ook zijn best doen om de privacy en beveiliging van hun identificatiegegevens te allen tijde te waarborgen, door uiterste zorgvuldigheid te betrachten en de noodzakelijke maatregelen te treffen.

Bijgevolg is de gebruiker uitsluitend verantwoordelijk voor het implementeren van beveiligingsmaatregelen met betrekking tot gegevensbescherming. Daarom is [Bedrijfsnaam] niet aansprakelijk voor situaties waarin de gebruiker geen passende beveiligingsmaatregelen heeft genomen of voor de gevolgen daarvan, inclusief gevallen veroorzaakt door derden die niet met het project verbonden zijn, inclusief overmacht en/of onvoorziene omstandigheden.

In lijn met het bovenstaande kan DEX RC niet garanderen dat ongeautoriseerde derden niet op de hoogte zullen raken van het type, de voorwaarden, kenmerken en omstandigheden van het gebruik van de diensten die op het platform worden aangeboden. Niettemin zijn als preventieve maatregel de gebruiksvoorwaarden vastgesteld in de Wettelijke Kennisgeving.

9. Bewaartermijn van Persoonsgegevens

DEX RC bewaart persoonsgegevens alleen zolang als nodig is om de doeleinden uiteengezet in dit Privacybeleid te vervullen of zoals vereist door toepasselijke wetten en regelgeving. Zodra de gegevens niet langer nodig zijn voor de gespecificeerde doeleinden, zal DEX RC maatregelen nemen om de gegevens te verwijderen of te anonimiseren om identificatie van individuen te voorkomen, tenzij de wet anders bepaalt of de bewaring voor een langere periode rechtvaardigt.

De specifieke bewaartermijnen voor verschillende soorten gegevens kunnen variëren op basis van wettelijke vereisten, contractuele verplichtingen of de gerechtvaardigde belangen van DEX RC. Na afloop van de bewaartermijn worden de gegevens op een veilige manier verwijderd of geanonimiseerd om de voortgezette privacy en bescherming van gebruikersinformatie te waarborgen.

Gebruikers kunnen DEX RC contacteren via de verstrekte contactgegevens in dit Privacybeleid om informatie op te vragen over de specifieke bewaartermijnen die van toepassing zijn op hun gegevens of om de verwijdering van hun persoonsgegevens te verzoeken zodra deze niet langer nodig zijn voor de beoogde doeleinden.

10. Sociale Media

DEX RC onderhoudt een bedrijfsprofiel op sociale mediaplatformen zoals Twitter, LinkedIn en Instagram. In overeenstemming met de bepalingen van de Organieke Wet 3/2018 van 5 december over de Bescherming van Persoonsgegevens en de Garantie van Digitale Rechten, evenals de Europese Verordening Gegevensbescherming 679/2016, wordt DEX RC beschouwd als de ‘Verantwoordelijke voor de Gegevensverwerking’ met betrekking tot het bestaan van deze sociale mediaprofielen en de beslissing van de gebruiker om het bedrijf te volgen, en vice versa.

Dit betekent dat door te kiezen voor het volgen van DEX RC’s bedrijfsprofiel of door een ‘Vind ik leuk’ of ‘Volgen’ te geven aan de inhoud of het profiel, de gebruiker akkoord gaat met dit beleid, dat hun rechten uitlegt en hoe hun gegevens worden gebruikt.

Als de Verantwoordelijke voor de Gegevensverwerking die verantwoordelijk is voor het beheren van gebruikersgegevens, wordt vertrouwelijkheid in gegevensverwerking gewaarborgd en worden de rechten van gebruikers gerespecteerd, altijd in overeenstemming met de eerder genoemde wetgeving en regelgeving.

Daarnaast worden gebruikers geïnformeerd dat deze sociale mediaplatformen worden gebruikt om relevante nieuws of informatie met betrekking tot de aangeboden diensten of onderwerpen die als interessant worden beschouwd voor gebruikers aan te kondigen. Door gebruik te maken van de functionaliteiten van deze platformen, kunnen gebruikers nieuws met dergelijke informatie op hun feed of profiel ontvangen.

Het is belangrijk op te merken dat er geen directe affiliatie is tussen DEX RC en deze platformen of sociale netwerken. Gebruikers zijn dus gebonden aan het gebruiksbeleid en de voorwaarden van de platformen zodra zij toegang krijgen en/of akkoord gaan met hun kennisgevingen, voorwaarden en condities tijdens het registratieproces. DEX RC is niet verantwoordelijk voor het gebruik of de verwerking van gebruikersgegevens die buiten de strikte relatie en dienstverlening zoals uiteengezet in dit beleid plaatsvinden.

11. Wijziging van dit Privacybeleid

DEX RC behoudt zich het recht voor om dit Privacybeleid naar eigen inzicht te wijzigen of bij te werken om veranderingen in juridische, technologische of zakelijke ontwikkelingen weer te geven. Eventuele wijzigingen in dit beleid zullen op passende wijze worden bijgewerkt en gepubliceerd op het Platform, en gebruikers zullen via geschikte middelen worden geïnformeerd over belangrijke wijzigingen, zodat zij op de hoogte zijn van eventuele aanpassingen in de manier waarop hun gegevens worden verwerkt.

Gebruikers worden aangemoedigd om dit Privacybeleid periodiek te herzien om op de hoogte te blijven van hoe DEX RC hun persoonlijke informatie beschermt en verwerkt. Voortgezet gebruik van het Platform na de publicatie van eventuele wijzigingen impliceert de aanvaarding van het bijgewerkte Privacybeleid door de gebruiker.

12. Integratie met de overige juridische teksten

Dit Privacybeleid is geïntegreerd met andere juridische teksten die beschikbaar zijn op het DEX RC-platform, waaronder de Wettelijke Kennisgeving, de Gebruiksvoorwaarden en andere gerelateerde documenten. Deze documenten regelen gezamenlijk de relatie tussen DEX RC en de gebruikers van het platform.

In het geval van enige discrepantie, tegenstrijdigheid of conflict tussen dit Privacybeleid en andere juridische teksten, hebben de bepalingen in dit document, specifiek met betrekking tot de bescherming en verwerking van de persoonlijke gegevens van gebruikers, voorrang.

Gebruikers worden aangeraden om regelmatig alle juridische teksten die door DEX RC worden verstrekt te herzien om op de hoogte te blijven van hun rechten, verplichtingen en de verwerking van hun persoonlijke gegevens op het platform.

SUSCRIBE TO DEX CLUB

We are working on an all-in-one solution for shipping, networking, financing, and trade services. Suscribe to the list so don’t miss a thing.